torsdag 26 april 2012

Volontararbetet pa skolan

Pa skolan gar 146 barn fran arskurs 1 till 6. Dartill finns det en kindergarten verksamhet ocksa men den har vi hittills inte varit delaktiga i.

De amnen vi volontarer undervisar i ar engelska, teckning, gymnastik och datorkunskap. Vi planerar lektionerna och genomfor dem sjalva men har ofta hjalp av en larare under lektionerna. Det ar lite frustrerande att inte kunna spraket men efter ett tag kommer man in i att anvanda lexikon vid forberedelserna och forsoka se framfor sig vilka ord och meningar man kan lara sig alternativt skriva upp pa en lapp infor lektionerna.

Upplagget per volontar ar lite olika men oftast har vi 3 lektioner var per dag som vi genomfor parvis. De tider vi inte har lektioner samt en hel dag per vecka hjalper vi till med annat. Just nu ar det bygge av vaxthus som galler.

Svarast tycker jag datorkunskap ar med manga barn, ingen dator eller browser att anvanda for att visa forst och lata eleverna prova. Eftersom det ar manga elever, ofta tva per dator far man efter basta formaga ga runt och visa de som inte vet hur de ska gora.

Men barnen ar talmodiga och vill verkligen forsta sa de hjalper till. Finns undantag i arskurs 6 dar vissa inte vill forsta...men det hor val till alderna att retas med oss.

Till mors dag i maj har vi tankt att barnen ska fa gora morsdag kort med ett foto av dem sjalva som vi volontarer sponsrar. De ska fa skriva korten och gora en fin ram med pressade blommor. Lite kansligt ar det for en del barn bor eller har inga foraldrar. De kanske bor hos sina syskon eller mor eller farforldrar.
Vi far ta hjalp av lararna sa att det inte blir fel nar vi presenterar hela iden.

Vi ar uppe pa skolan fran morgonen till strax efter ett pa dagen. Kan tyckas kort, men man blir valdigt trott av det intesiva arbetet och sen tillkommer ju planeringen infor varje lektion.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar